Един от най-ключовите текстове в новия закон, който предвижда увеличаване от

...
Един от най-ключовите текстове в новия закон, който предвижда увеличаване от
Коментари Харесай

Парламентът с важно решение за спортните бази

Един от най-ключовите текстове в новия закон, който предвижда увеличаване от 10 на 30 на годините, през които спортните обекти могат да се отдават чартърен мина, беше дефинитивно признат от Народното събрание с 94 гласа " За " и 0 " срещу ". 

По време на разискванията на по този начин чакания нов закон спортният министър Красен Кралев разяснява неведнъж, че смяната визира спортните клубове и задачата й е да има равнопоставност сред всички тях, написа Блиц. 

Тази корекция е в полза на стадионите, благосъстоятелност на общини и регионални управи. Държавата няма по какъв начин да ремонтира 30 стадиона. Затова има потребност от частни капитали като инвестиция в спортната инфраструктура. Спортният министър Красен Кралев отбрани поправката предходната седмица пред парламентарната спортна комисия с думите, че страната не може да бъде по-добър собственик на базите от клубовете.

Весела Лечева от Българска социалистическа партия разяснява, че тази корекция " заобикаля елегантно Закона за концесиите ". " С този закон ние отговаряме на необятния публичен интерес ", безапелационни са от ГЕРБ, които са вносителни на главните текстове от новия ЗФВС. 

Гласуването на закона продължава и на следващия ден.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР